תפריט

להשקיע בנדל"ן – למי זה מתאים?

ראשית לפני שנכנס לעובי הקורה, כמה דברים שכדאי לדעת על נדל"ן.

נדל"ן, זה ראשי תיבות של נכסי דלא נידי, כלומר נכסים לא ניידים, כל מה שמחובר לקרקע בדרך קבע, דהיינו בתים, סככות, בריכות שחייה, עסקים שונים וכו'. החוק הכי חשוב בהשקעה בנדל"ן הוא לקנות בזול ולמכור במחיר יקר יותר, למצוא נכס שמשתבח עם הזמן מסיבות כאלה או אחרות ולמכור אותו במחיר טוב.

למי זה מתאים?

ראשית עליכם להיות אנשים שכל הזמן עם היד על הדופק, קוראים עיתוני כלכלה, קוראים תכניות מתאר ארציות, וכן יש כאלה גם שיש להם חוש שישי לעניין, מה גם שניתן ללמוד את הנושא במכללות השונות המלמדות את הנושא מהשורש, או במקרה שלנו מהשלד. מבין כל הדברים שאפשר להשקיע בהם את כספכם מבלי לחשוש שמא אתם שמים את כספכם על קרן הצבי, נדל"ן הוא הבחירה הנבונה ביותר, נכון שיכולות להיות נפילות פה ושם אבל לטווח ארוך זוהי השקעה מוצלחת.

איך לדעת מה לקנות?

אז הכי חשוב בנדל"ן זה למצוא נכסים בעלי פוטנציאל חבוי, כלומר נכסים שהיתרונות שלהם לא נראים לעין ורק אתם בעין מקצועית תדעו כמה רווחים הוא הולך להניב לכם, קרקעות חקלאיות בתהליכי הפשרה זה אחד מהנכסים שעשויים להניב רווחים. קרקע חקלאית בהפשרה, מה זה אומר?, אז ככה בקום המדינה קק"ל הקצתה למושבים והקיבוצים קרקעות חקלאיות על מנת שיוכלו לעבד אותם ולתרום לכלכלה בארץ שהייתה אז בחיתוליה. השנים חלפו והתרומה הייתה גדולה בלי שום ספק אבל במרוצת השנים הענף החקלאי נהיה פחות אטרקטיבי, גם משום עלויות מים יקרות וגם משום שהמדינה הורידה הגבלים בייבוא של תוצרת חקלאית דבר שהביא בסופו של דבר לירידה ברצון של רבים מהקיבוצים והמושבים להמשיך ולגדל תוצרת חקלאית ופנו לענף חדש שיכניס כסף, נדל"ן, אז התהליך של הפיכת קרקע חקלאית לקרקע שיש אפשרות לבנות עליה זה מה שנקרא הפשרה. דרך נוספת להשקעה היא השבחת נכס, כלומר לאתר בניין ישן, לשפץ אותו ולמכור את דירותיו במחיר גבוה יותר. אז לפני שאתם רצים לעיתון לחפש דירות למכירה בנהריה, בואו תקראו עוד קצת על השקעות. דרך נוספת וכדאית להשקעה היא לאתר שכונות חדשות בקרבת כבישים חדשים או לעקוב אחר תכניות מתאר ארציות ועירוניות, מכיוון שהיכן שעובר כביש ראשי הנכס כנראה יעלה את ערכו. הצעה נוספת שלנו היא השקעה בנכסים בחו"ל שכן עלותם לרוב תהיה נמוכה מנכסים בארץ והתשואה עליהם תהיה רבה יותר, אך גם פה כדאי לנהוג במשנה זהירות כיוון שהבעייתיות העיקרית של נכסים בחו"ל היא העובדה  שאתם לא נמצאים בנכס לעיתים קרובות ולשם כך תיאלצו לשלם לחברת ניהול שתנהל בשמכם את הנכס והדבר עלול להיות עסק לא זול, כמו כן כדאי להכיר את השוק המקומי לפני שקופצים למים העמוקים כי הם עלולים לשרוץ בכרישים, כרישי נדל"ן כמובן.